19 t/m 21 april 2024: Groepsexpositie Loods 6 te Amsterdam

Van 19 tm 21 april toon ik in een expositie bij de Onafhankelijken in LOODS 6 van de serie Buitenbenen de eerste foto’s. Van 13 tm 15 september 2024 ga ik een veel ruimere selectie van deze serie laten zien bij een expo bij Zaans Groen.

BUITENBENEN

Mijn benen brengen me altijd naar buiten. Om daar met mij het theater van de werkelijkheid binnen te stappen. Het avontuur van zomaar een moment, een toevallige plek, het wonder van elke dag. Zon op mijn vel, een doorn in mijn voet, steenkoude voeten in het ijs.

De lange golflengtes van het licht zijn mijn taal; het rode stuk van het spectrum en daaraan voorbij, golflengtes die het oog grotendeels niet zien kan. Hiervoor zijn omgebouwde camera’s en speciale filters nodig. Dit helpt om met een werkelijkheid te toveren waarin gewone kleuren niet meer bestaan en daarmee nieuwe verhalen te ontrafelen.

In DAGBOEK en DE REIS werkte ik vooral met een 550 nm filter, dat geeft die wonderlijke blauwgroene tinten in de lucht, huidtinten zijn daar lastig. 

In de serie BUITENBENEN is meer variatie in kleur te zien omdat ik met verschillende filters heb gewerkt. Het 700 nm geeft een heel smal spectrum aan kleur. IR Chrome filters nemen, naast infrarood licht, ook een stukje van het zichtbare licht mee, het kleurenpalet wordt daardoor breder. Blauwe lucht wordt weer blauw, huidtinten blijven goed, en bladgroen wordt nog steeds rood. Veel van deze fotoserie is met dit filter gemaakt.

PUBLICATIE

Over de serie Buitenbenen is ook een artikel verschenen in editie 62 van het Getinspired Magazine.

EXPOSITIE

Je bent natuurlijk heel welkom om langs te komen: Loods 6, KNSM-laan 143, Amsterdam.

 


 

Portfolio

Zie het portfolio voor een overzicht van BUITENBENEN.

Eerdere exposities

Klik hier voor een overzicht van alle exposities.