6-2-2023: Presentatie Beeldtaal

Lezing Fotoclub Argentum (Gooise Meren) op maandag 6 februari van 19.30-21.30 uur

In deze lezing zal Ariane James ingaan op de taal van beeld.

De essentie van de avond

Wat wil je precies zeggen met een foto? Hoe wil je die boodschap ondubbelzinnig overbrengen? Hoe gebruik je jouw beeldtaal?

  • Het eerste deel van de avond zal Ariane wijden aan de vraag over hoe je met beeld een verhaal vertelt. Hoe beeld in de hele geschiedenis van de mensheid een rol heeft gespeeld. En hoe belangrijk het is in deze vluchtige tijd, waarin het ene beeld over het andere tuimelt, om heldere taal te spreken.

Daarvoor is ook een goede verstaander nodig, en tijd. Een hele korte tijd waarin je een kijker moet kunnen overtuigen met duidelijke beeldtaal en een langere tijd om te analyseren wat er te zien is.

In de eerste helft zal Ariane ook kort vertellen over haar nieuwe serie Dagboek en over hoe ze daar de taal van infrarood fotografie heeft ingezet om de magie die ze in het landschap ervaart te kunnen delen.

  • In de tweede helft van de avond gaan we in op de foto’s die door de leden van Argentum zijn gemaakt voor de opdracht Licht. We onderzoeken met de aanwezigen of het beeld zonder tekst en uitleg de boodschap over weet te brengen.

 

Meer informatie…

 

Meer weten over de mogelijkheden? Lees hier over mijn presentaties