Ariane

Ariane is fotograaf en ze is directeur van de Fotoschool te Amsterdam. De Fotoschool is een opleiding tot toegepast fotograaf op MBO-niveau, en is onderdeel van de Fotoacademie. De Fotoacademie is een opleiding tot conceptueel beeldmaker op HBO-niveau.

Zelfportret (foto: Ariane James)

Behalve als directeur werkt Ariane ook veel als docent. Ook geeft zij regelmatig lezingen over diverse onderwerpen, zoals Fotografie en Kunst, Beweging in de fotografie, Pinhole fotografie, Infrarood fotografie over Standpunt en over de rol en de historie van Kleur in de fotografie.

In opdracht fotografeert zij kostbare instrumenten (The Strad), antieke interieurs (Amstel Hotel) en kunstvoorwerpen, en daarnaast verzorgt zij ook portretten en familieportretten.

Wat haar eigen werk betreft blijft ze gefascineerd door pinhole en infrarood fotografie.

Zij is steeds de grenzen van het medium aan het verkennen en maakt bijvoorbeeld ook fotogedichten, een bewegende combinatie van tekst en beeld. 

Ariane begon haar carrière als celliste. Zij behaalde op het conservatorium in Rotterdam haar docenten- en solodiploma en een aantekening kamermuziek op het koninklijk conservatorium in Den Haag. Met het Icarus Ensemble maakte zij tournees door o.a. Japan, Zweden en de VS. Met het Icarus Ensemble maakte zij een cd die een Diapason d’Or won.

Hoewel zij jarenlang fotografie en cellospelen combineerde werd fotografie haar keuze.