Ariane

Ariane is directeur van de opleiding Toegepaste Fotografie bij de Fotoacademie te Amsterdam. Zij werkt hier ook als docent. Voor dit leertraject verzorgde zij het curriculum en het lesmateriaal. Deze studierichting maakt als praktisch gerichte beroepsopleiding onderdeel uit van het lesaanbod van de Fotoacademie.

Daarnaast besteedt zij tijd aan haar eigen portfolio. Zij exposeert regelmatig en zet verschillende fotografische talen in om haar verhalen te vertellen. Zij gebruikt hiervoor infrarood fotografie, pinhole en zoneplate fotografie, en experimenteert met lange sluitertijden. Over deze onderwerpen verzorgt Ariane ook workshops en lezingen.

Zelfportret (foto: Ariane James)

In haar meest recente exposities is infrarood fotografie de rode draad. Zoals in de serie Dagboek en de serie De Reis. In dit werk deelt ze met zelfportretten haar verwevenheid met het landschap. Haar digitale camera’s zijn voor dit proces omgebouwd. Met verschillende filters kiest ze per verhaal de passende golflengtes van het licht.

Ariane begon haar werkzame leven als celliste. Zij behaalde op het conservatorium in Rotterdam haar docenten- en solo diploma en een aantekening kamermuziek op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Met het Icarus Ensemble maakte zij tournees door o.a. Japan, Zweden en de VS. Het Icarus Ensemble won met hun cd een Diapason d’Or.

Voor meer info zie: https://www.arianejamesfotografie.nl