Ariane

Ariane is artistiek directeur van de opleiding Toegepaste Fotografie. Zij startte haar werk als docent en manager bij Fotogram en richtte daarna de Fotoschool op. Voor dit leertraject maakte zij het curriculum en het lesmateriaal. De Fotoschool heet nu Toegepaste Fotografie en maakt als praktisch gerichte beroepsopleiding onderdeel uit van het lesaanbod van de Fotoacademie te Amsterdam.

Zelfportret (foto: Ariane James)

Behalve als artistiek manager werkt Ariane ook veel als docent. Ook geeft zij regelmatig lezingen over allerlei verschillende onderwerpen.

In haar vrije werk betreft blijft ze gefascineerd door pinhole en infrarood fotografie. In opdracht fotografeert zij instrumenten, antieke interieurs en kunstvoorwerpen, en daarnaast verzorgt zij ook reportages en familieportretten.

Ariane begon haar werkzame leven als celliste. Zij behaalde op het conservatorium in Rotterdam haar docenten- en solo diploma en een aantekening kamermuziek op het koninklijk conservatorium in Den Haag. Met het Icarus Ensemble maakte zij tournees door o.a. Japan, Zweden en de VS, hun cd won een Diapason d’Or.

Hoewel zij in het begin haar werk als fotograaf met een loopbaan als musicus combineerde werd een carrière in de fotografie haar keuze.