Tentoonstellingen van cursisten

Het leuke van de eigen cursussen van Ariane James en de cursussen bij Fotogram is dat ze leiden tot exposities en fotoboeken waarmee aanstormende fotografen hun werk kunnen laten zien. Hieronder een greep uit tentoonstellingen en boeken.

Expositie in het Arcam Amsterdam

Deze expositie laat werk zien van cursisten van de Werkgroep met Praktijk aan het Fotografie-instituut Fotogram in Amsterdam, onder leiding van Ariane James.

Iedereen heeft dit bijzondere gebouw op een eigen manier in beeld gebracht en er een collage van gemaakt in het kader van een lesblok over architectuurfotografie.

Arcam-EXPO

De foto’s van de cursisten

Foto expositie De Onbekende Stad

Het fotocollectief InsideOut laat hun reflectieve kijk op Amsterdam zien en neemt je mee op een ontdekkingsreis. Geïnspireerd door Saul Leiter en zijn New York Reflections laat InsideOut je ervaren dat Amsterdam veel meer is dan wat je op het eerste gezicht ziet.

Hun Amsterdamse bespiegelingen leveren voor ieder een eigen beeldenpalet op, maar toch verenigd binnen dat ene thema. Deze expositie is een ontdekkingstocht onder leiding van hun mentor Ariane James – te zien geweest in Theater De Speeldoos, Rembrandtlaan 35 te Baarn. En daarna in het gebouw van de Fotoacademie te Amsterdam.

onbekende-stad

De tentoonstelling is verwerkt in een fotoboek

Expositie bij circus Elleboog in Amsterdam

Hier zag men werk van cursisten dat is gemaakt van de voorstellingen bij circus Elleboog tijdens de Themacursus Dansfotografie. Kleurrijk en spetterend – te zien geweest in het Elleboog theater, Passeerdersgracht 32, Amsterdam.

Microsoft Office Outlook - Stijl voor memo

De foto’s van de cursisten

Expositie Plaatwalserij in Purmerend

Tijdens de cursus Reportagefotografie ging de groep naar een grote plaatwalserij. Nieuw was dat iedereen hier ging filmen. Het aan elkaar monteren van de films was een hele klus, helemaal nieuw voor de meesten, maar de resultaten waren geweldig!

Daarnaast had iedereen ook gefotografeerd, en die resultaten toonden ze op een tentoonstelling in het kantoor en in de kantine aldaar.

plaatwalserij

Later zijn we ook nog naar een nog veel grotere plaatwalserij in Genemuiden gegaan met de groep.

Deze tentoonstelling is meteen aangekocht door de plaatwalserij en hangt er nog steeds (Plaatwalserij, Neckerstraat, Wijdewormer). De fotografen: Rene de Wit, Isja Nederbragt, Willem Kaspers, Patrick Hudepohl, Sjoerd Mouissie.

De foto’s van de cursisten

De video van de plaatwalserij

De video die Bart Broek in de Plaatwalserij in Purmerend maakte.

Expositie Reflecties op stad en land

Door Fotocollectief InsideOut en fotografe Ariane James in Galerie Fotogram, Sarphatistraat 35, Amsterdam.

Fotocollectief InsideOut, bestaande uit Bart van Rijsbergen, Hester Busse en Gerphil Kerkhof, exposeert, samen met hun creatieve coach Ariane James, in Galerie Fotogram in Amsterdam.

‘Reflecties op stad en land’ brengt de exposities ‘De Onbekende Stad’ van het collectief, en ‘Bijzonder Buiten’ van Ariane James samen.

stad-en-land

 

Het onderdeel ‘Bijzonder Buiten’ is verwerkt in een fotoboek

 

De tentoonstelling is gerecenseerd in een artikel

Tevens is een artikel over de tentoonstelling verschenen,van de hand van Karel Maat, in het fotoblad Fotografie.

de-onbekende-stad-pdf

U kunt het artikel hier downloaden als PDF

 

Interesse? Mail of bel mij