11-02 t/m 25-02-2024: Groepsexpositie bij Kunst 227 te Amsterdam

Van zondag 11 februari t/m zondag 25 februari neemt Ariane deel aan een groepsexpositie bij Kunst 227 op Koninginneweg 227-2 in Amsterdam waarin ook schilderijen, sieraden en diverse kunstobjecten te zien zijn.

Ariane laat een deel van DE REIS zien, en ook nieuw werk, zoals bovenstaande foto. Je bent natuurlijk heel welkom om langs te komen!

Deelnemers

Rolien Beeker: Aquarellen
Rolien behaalde in 1984 haar eerstegraads tekenbevoegdheid aan de Amsterdamse Academie voor Beeldende Vorming. Hierna werkte zij met aquarel-, acrylverf en inkt. Aquarel is voor Rolien HET medium, afwisselend snel werken en wachten ‘tot de verf is opgedroogd’. Een schilderij is voor haar geslaagd als het een bepaalde emotie, stemming oproept, er iets te raden overblijft. Inspiratiebronnen zijn de oosterse schilderkunst en het impressionisme.

Heleen van Deur: Objecten, papier, textiel, garens
Het materiaal waarmee Heleen werkt bestaat vrijwel altijd uit papier, soms gecombineerd met textiel en dikwijls met garens. Met papier kan zij eindeloos experimenteren. Bovendien is papier betekenisvol als drager van ideeën, ervaringen, dromen en fantasieën. Door die op te schrijven zijn mensen in staat zichzelf en elkaar beter te begrijpen. 

Ariane James: Fotografie
Ariane is directeur van de opleiding Toegepaste Fotografie bij de Fotoacademie. In haar recente exposities DAGBOEK en DE REIS is infrarood fotografie de rode draad, haar digitale camera’s zijn voor dit proces omgebouwd. Bij Kunst 227 laat Ariane in DE REIS een verslag zien van haar belevenissen in het Hollandse landschap. Zij gebruikt hiervoor infrarood licht, lange golflengtes die ons oog grotendeels niet zien kan. Met deze taal zoekt zij het mysterie achter de werkelijkheid.

Aleid van der Kraan: Sieraden
Aleid maakt goed draagbare sieraden, sieraden die iets voor je doen, je een beetje opsmukken zodat je je nog beter en mooier voelt. De omgeving waarin zij leeft, soms op ’t water en soms op ’t land, inspireert haar en voorziet haar van de nodige materialen en ideeën.

Ellen Kuijl: Objecten, metaal met gefused glas
De Smederij, een voormalige smidse in het hart van Zandvoort, is sinds 2008 Ellens vaste werkplaats.  De sfeer van De Smederij, met de naam atelier Akwaaba, past naadloos bij het werk dat Ellen maakt: rustieke metalen objecten waarin zij gefused glas verwerkt. De aardse uitstraling van het metaal is helemaal op z’n plaats in dit atelier en de kleurige glaselementen geven daar een lichte toets aan.

Claudia Schmit: Schilderijen
Claudia werkt vanuit Den Haag maar ook vanaf Rhodos waar zij een groot deel van het jaar woont. In 2010 begon Claudia met schilderen en heeft sindsdien als autodidact een heel eigen stijl ontwikkeld. Zij werkt met acrylverf op katoenen doeken, maakt schilderijen van landschappen en bloemenvelden en schildert ook regelmatig in opdracht.

Liesbeth Sevenhuijsen: Schilderijen
Liesbeth schildert landschappen, parken en bloemen. Ook tekent zij op groot formaat, abstract en figuratief, met eveneens natuur en landschap als onderwerp. De landschappen en parken zijn ingetogen en melancholiek van sfeer. Het spel van licht en schaduw is een terugkerend onderdeel hiervan.

Annemarie Verschoor: Schilderijen
Annemearie is opgeleid tot bioloog maar is als schilder autodidact. Zij schildert in olieverf op alles wat zij tegenkomt en overal waar zij graag is. De laatste jaren gebruikt zij ook aquarelkrijt. Beide materialen geven de mogelijkheid tot het weergeven van diepe heldere kleuren. De vormen in planten en dieren blijven inspireren. Annemarie blijft verwonderd over wat vorm en kleur op een plat vlak teweeg kunnen brengen.

 


 

Wil je samen met mij komen kijken, ik ben er op 11 februari de hele middag, plus op de 17e van 15-17 uur. Wil je op een ander moment met mij samen kijken: mail me me om iets af te spreken: ariane@arianejames.nl.

Portfolio

Zie het portfolio voor een overzicht van DE REIS.

Eerdere exposities

Klik hier voor een overzicht van alle exposities.