3 t/m 24-6-2023: Expositie IN ZICHT

Hierbij willen we je uitnodigen voor de opening van In Zicht op 3 juni om 16.00 (MLB Galerie, Amsterdam)

In deze gezamenlijke expositie brengen wij onze belevenissen in het theater van Nederlandse landschap met zelfportretten in zicht.

Opening: zaterdag 3 juni 16.00 uur
Openingsdata en tijden: 3 tm 24 juni 12.00-18.00 uur
Kijkzondag: zondag 18 juni 16.30 uur
Adres: MLB Galerie, Witte de Withstraat 32A begane grond, 1057 XZ Amsterdam

Info over de fotografen

Ariane James over haar werk Dagboek

Deze persoonlijke fotoserie gaat over verwevenheid met het landschap. De magie van zonlicht, schaduw, wind, regen, en wisselende kleuren in het landschap vertaal ik met infrarood fotografie naar een klein theater. In dat theater neem ik je ik als presentator mee naar mijn ervaring op dat moment. Deze zelfportretten vormen een dagboek waarin, synchroon met licht en schaduw, mooi, lelijk, trots en nietig elkaar afwisselen. Gelardeerd met een tikje humor en zelfspot.

Infrarood foto’s maak je met de lange golflengtes van het licht, het rode stuk van het spectrum en daaraan voorbij. Je werkt met omgebouwde camera’s met speciale filters.

Het oog kan dat niet zien. Zo tover je met de werkelijkheid, gewone kleuren bestaan niet meer. Dat geeft alle vrijheid. Heerlijk en lastig. Want het gaat om het verhaal. Wat wil je vertellen en hoe wil je de werkelijkheid vertalen om anderen te laten proeven aan wat jij voelt?

Ariane James is directeur van de opleiding Toegepaste Fotografie aan de Fotoacademie te Amsterdam. Voor Toegepaste Fotografie ontwierp zij het curriculum en schreef zij het leeuwendeel van de teksten. Zij exposeert regelmatig op diverse locaties.

Zie ook de Portfolio van Ariane James.

Eva Kasbergen over haar zelfportretten

Kenmerkend voor mijn vrije werk zijn de altijd terugkerende zelfportretten, een langlopende serie waaraan ik al werk sinds het tweede jaar van mijn studie. Hierin gebruik ik de wereld om mij heen als een eigen decor. Door mijzelf in het landschap te plaatsten zoek ik het verhalende en filmische op. Daarbij speelt dat ene juiste moment een alles bepalende rol. Een doodgewone plek kan op het goede tijdstip, met het beste licht, ineens heel bijzonder worden. Dan is fotobewerking niet eens nodig. Met de goede ingrediënten kun magie creëren en zo de werkelijkheid overstijgen. Precies dat spel blijft me intrigeren in mijn fotografie.

Eva studeerde aan de kunstacademie St Joost in Breda. Zij reist veel en combineert dit met schrijven en met haar werk als docent. Zij werkt oa bij de Fotoacademie. Haar werk was te zien in Gemeentemuseum Den Haag, Museum Hilversum, Compagnietheater Amsterdam, Comenius Museum Naarden, Trouwgebouw Amsterdam, Tropen Museum Amsterdam en VondelCS Amsterdam. Museum Hilversum kocht drie werken aan voor de permanente collectie. Eva werkt in opdracht aan uiteenlopende fotografie projecten. Van portret tot architectuur. Zo fotografeerde zij voor Humanitas, Stichting Rietveldprijs. Architectuur Lokaal, Tangram Architekten, de Fotoschool, Gemeente Hilversum, en Dudok Architectuurcentrum.

Zie ook: https://www.fotoexpositie.nl/exposities/in_zicht.html