Publicaties

hieronder publicatie van / over Ariane James.

De Fotogram (Paer) Foto Prijs 2014

Paer-foto-prijs-2014-aAlweer een nieuwe fotowedstrijd. Gelukkig! Want goede fotowedstrijden inspireren heel veel fotografen. Twee docenten van Fotogram hebben dit jaar voor al hun studenten deze wedstrijd in het leven geroepen.

 

 

 

 

 

 

 

 


werken-bij-Fotogram-01Het leuke van werken bij Fotogram is het verrassende en onverwachte. Elke cursus begint met een een lukrake verzameling mensen met maar 1 overeenkomst; de passie voor fotografie. Geen jaar is ooit hetzelfde. We leggen de nadruk op het eigen verhaal in een foto, selecteren net zolang totdat de kern op tafel ligt… Wat wil je vertellen en hoe? We komen de begrippen beeldtaal, emotie en visie tegen.

 

 

 

 

 


Schoonheid van de beweging in fotografie

Schoonheid-van-beweging-01Over Schoonheid van de beweging in fotografie… De discussie komt al uit de begintijd van de fotografie: mogen wij, plaatjesmakers, meer willen dan het weergeven van de werkelijkheid? Mogen wij ook schilderen met kleur en textuur? Mogen we ook onscherpte laten zien? Ja! Ariane James, docente bij Fotogram, vertelt over de geschiedenis van beweging in de fotografie en over de foto’s die gemaakt worden in haar Praktijkgerichte Werkgroepen.

 

 

 

 

 

 


Het praktijktraject: techniek en inhoud

Het-praktijktraject-techniek-en-inhoud01“Wat ik toch steeds weer het mooiste vind van het Praktijktraject bij Fotogram is het samen onderzoeken van zowel techniek als beeldtaal. Techniek en inhoudelijkheid blijken lang niet zo gescheiden van elkaar te zijn als je misschien denkt”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kunstfotografie

KunstfotografieKunst speelde al een belangrijke rol in het leven van de mens in de oertijd. Fotografie bestaat pas 175 jaar. Toch heeft ook fotografie al verschillende stromingen meegemaakt. Dit is een korte samenvatting van een lezing door Ariane James die met zevenmijlslaarzen door de geschiedenis van de fotografie heen gaat. We kijken hoe fotografie, kunst en zelfs technische (on)mogelijkheden elkaar hebben beïnvloed en samen de loop der gebeurtenissen hebben bepaald.

 

 

 

 

 

 


The Strad: Patriotic Fervour

The-Strad-1Voor een artikel in het internationale muziekblad “The Strad” fotografeerde Ariane James met heel veel zorg en aandacht kostbare muziekinstrumenten.